hr/en

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Radionice
29. ožujka 2024.

Mala filmska forma

Prijave do 2. svibnja na radionice@kkz.hr

Mala filmska forma

Čuvena KKZ-ova radionica kratkog filma, Mala filmska forma, ove godine dolazi u malo drugačijem konceptu. Kroz ukupno 5 intenzivnih termina vikendom te kombinaciju mentorskih predavanja, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja, odabrani polaznici ove radionice svoju će ideju razraditi u filmsku formu te snimiti vlastiti autorski film.

Tijekom radionice, uz mentorska predavanja razrađivat će se ideje polaznika kroz praktične vježbe, analizirati razni primjeri i vlastiti materijali, a kroz montažne i snimateljske module ponovit će se tehničko razumijevanje filma kako bi se polaznici u potpunosti prepustiti istraživanju i samostalnom radu. Pridjev ‘mala’ iz naslova sugerira da se rade kratki filmovi. Rod, žanr i tema filmova slobodan su izbor autora uz napomenu da se zbog intenziteta radionice vrlo vjerovatno neće moći i stići realizirati igrane forme.

Radionica je namijenjena je prvenstveno članovima Kinoklubova koji su završili početničku radionicu tj. Filmsku školu. Moguće je prijaviti se i ako niste član Kinokluba Zagreb, a posjedujete osnovno praktično znanje o radu na filmu. Broj polaznika je ograničen te se za radionicu vrši selekcija. Radionica će krenuti 27. travnja i održavati se svake subote i nedjelje u terminima terminima koje mentori dogovore zajedno s polaznicima. 

Pozivamo sve zainteresirane da do 2. svibnja 2024. prijave na radionice@kkz.hr sa sljedećim materijalima: 

- kratak opis ideje koju biste htjeli istražiti u filmskom obliku 

- 3 fotografije (vlastite ili s interneta) koje dočaravaju ugođaj ideje 

- video do max.trajanja 1 min kao vizalnu referencu